De Omgeving

B&B De Boomgaard ligt vlakbij het dorp Heerde gelegen tussen IJsselvallei en Veluwse bossen, aan de A50 midden tussen Apeldoorn en Zwolle. De uitgestrekte omgeving leent zich fantastisch voor wandelen en fietsen. Ook is het mogelijk om het Apeldoorns kanaal te bevaren met bijvoorbeeld kano’s.

De B&B is gelegen aan de Vosbergerweg, vlakbij landgoed Vosbergen. In de zomer kun je hier prachtig wandelen door het bos, langs de weilanden met paarden en slootjes. In hele strenge winters is het mogelijk hier te schaatsen op een natuurijsbaan.

Voor uitgebreidere informatie over de omgeving, zie de informatie op Tripadvisor: Wat te doen in Heerde? en Wij zijn Heerde.

Wandelen en fietsen

Ontdek het mooie buitengebied van Heerde, Hoorn en Wapenveld. Vanaf het erf wandel of fiets je zo de heide op en de bossen in.  Wandelen over landgoed Vosbergen, langs sprengen en vroegere watermolens. Een afwisselend landschap op de flank van de Veluwe met haar rijke cultuurhistorie. Klompen aan, rugzak op en gaan!
Het mooie Vosbergenpad loopt vlak langs op slechts enkele tientallen meters van onze B&B.

De gemeente Heerde vormt een unieke verbinding tussen het rivierenlandschap van de IJssel en de bossen van de Veluwe. Over de IJsselvallei en De Veluwe leest u meer op de pagina’s hierna.
Vanuit onze B&B kunt u via veelal rustige wegen diverse mooie fietsroutes volgen. Verschillende routes zijn aanwezig in het gastenverblijf.  Er lopen knooppuntenroutes vlak langs ons huis en er zijn mooie mountainbike- en racefietsroutes in de omgeving. Als u geen fiets bij u heeft, dan heeft u de mogelijkheid om twee fietsen te lenen.

Openbaar vervoer

Helaas rijdt er in Heerde geen trein, maar op 1,5 km is er een busstation aan de Zwolseweg.
De bus brengt je snel naar het prachtige Hanze stadje Hattem of iets verder naar Zwolle.
De andere kant op gaat de bus naar Epe met zijn prachtige heidegebieden of, ook iets verder, naar Apeldoorn met bijvoorbeeld Paleis het Loo.

Eetgelegenheden

In het centrum van Heerde zijn er diverse restaurants waaronder De Postkamer en De Spikke en anderen. Op uw eigen of van ons geleende fiets bent u er zo. Ook kunt u op de fiets richting Wapenveld aan de Zwolseweg, daar vindt u Chinees restaurant Panda en enkele kilometers verder Pannenkoekhuis Het Mussennest.